2018. aasta disainikonverentsid

Selekteerisime tihedast disainikonverentside maastikust välja soovitused, mida 2018. aasta esimesel poolel külastada tasuks.

99u, design conference, disainikonverents



Awwwards

Millal: 7.-9. veebruar
Kus: Berliin, Saksamaa

Mis: Disaineritele, veebidisaineritele ja digitaalse maailma võluritele suunatud konverents, mis päädib AWWW preemiate väljakuulutamise peoga.  20 inspireerivat keyspeakerit + 2 töötuba teemadel "Front-end performance" ja "Design for automation".

Kes: Frank Chimero, Tobias Ahlin (Minecraft), Erich Nagler (Google), Jeany Ngo (Airbnb), Chris Heilmann (Microsoft), Dariusz Dziu (Spotify) jpt. 

Pilet: Alates 393€

awwwards, design conference, estonian design centre

The UX Conference

Millal: 20. veebruar
Kus: London, UK

Mis:  Üsna noor, alles teist aastat Londonis toimuv ühepäevane UX konverents, mis keskendub sel korral disaineri ja äri koostöö parandamisele. 
Eelmise aasta külastaja kommentaar: “The conference was very impressive. I have been relying many of the discussion points at work this week. Some very insightful and useful experiences shared.”
Kes: Joost Van Der Ree (Uber), Ben Franck (British Gas), Tom Nicholls (Bookatable), Alex Tatner (Transport of London) jt.

Pilet: 150€

Service Design in Government 

Millal: 7.-9. märts
Kus: Edinburg, UK

Mis:  Viiendat korda toimuv teenusedisaini konverents, mis keskendub avaliku sektori näidetele. 
Kes: Whitney Quesenbery, Aline de Araujo Alonso, Birgit Mager, Janet Hughes, lisaks räägib Katre Savi Eesti Disainikeskusest teenusedisainist Eesti avalikus sektoris Siseministeeriumi projekti näitel.

Pilet: Alates 260€
 

Offset

Millal: 23.-25. märts
Kes: Dublin, UK

Mis: Väga mõistliku hinna ja kvaliteedi suhtega inspireeriv kolmepäevane konverents, kus esineb massiivne hulk tuntud disainereid, illustraatore, loovjuhte, fotograafe üle maailma.
Esinejad: Luke Powell & Jody Hudson-Powell, Pentagram, Chris Ware, Gail Bilcher, Joshua Davis, Simone Rocha, Frith Kerr (Studio Frith), Sean Murphy (Moving Brands) jpt.

Pilet: Alates 115€ (tudengile)


Design Management Conference"Design & Innovation Management in the Age of Transformation"

Millal: 9.-11. aprill
Kus: Bonn, Saksamaa

Mis: Traditsiooniline Design Mangamenet Institute Euroopa konverents toimub sel aastal Bonnis, Saksamaal ja keskendub muutuste juhtimisele ja sellele kuidas ettevõtted saaksid disaini ja innovatsiooni oma ettevõttesse paremini integreerida ja keerulisust lihtsustada. Märksõnad on finantstehnoloogia, digitaalne tervis ja tuleviku tehnoloogiad. Konverents on peamiselt suunatud disainijuhtidele ja ettevõtete juhtidele ning on hea võimalus networkimiseks ja kontaktide sõlmimiseks. 

Pilet: 1200€

➜  By Design Conference

Millal: 12. mai
Kus: Bratislava, Slovakkia

Mis: Ida-Euroopas annab disainikonverents tikutulega otsida, aga Bratislavas, Slovakkias toimub juba viiendat korda ühepäevane inspireeriv disainikonverents By Design Conference. Tasub juba külastada ainult linna ja konverentsi toimumise asukoha pärast.  Inspiratsiooni saamiseks vaata ka eelmise aasta konverentsi kokkuvõtvat videot. 
Kes: Hetkel avaldatud: DesignStudio, Mr. Bingo, Ryan Singer. 

Pilet: 300€


bydesignconference, design centre, design conferences

99U konverents

Millal: 9.-11. mai
Kus: New York, USA

Mis: Alates 2009. aastast toimuv konverents erineb teistest oma pragmaatilise lähenemisnurga poolest. Lisaks loengutele toimuvad konverentsi raames meistriklassid, töötoad ja stuudiokülastused.
Kes: Selle aasta esinejaid pole veel avaldatud, aga eelmistel aastatel on esinenud sellised nimed nagu Paola Antonelli, Stefan Sagmeister, Seth Godin jt.

Pilet: 830€



TYPO Berlin 

Millal: 17.-19. mai
Kus: Berliin, Saksamaa

Mis: Üks suurimaid Euroopa disainikonverentse, mis ei keskendu ainult tüpograafiale, vaid räägib laiemalt disainist, digitaalsest disainist, tehnoloogiast, ärist, kultuurist jne Selle aasta teemaks ja märksõnaks on Trigger! Kuidas toimub digitaalne muutus või pööre, mis on selleks vajalikud, kuidas seda muutust mõõta, mis on selle tagajärjed jne. TYPO Berlinil räägitakse erinevatest stsenaariumitest, praktikatest, big datast ja personal datast.

Kes: Underware, Andreas Frohloff (Monotype), Frank Rausch, Gerd Fleischmann, Saar Friedman (OPEN), Paul van der Laan (Bold Monday) jpt.

Pilet: Alates 249€ tudengitele

typoberlin, design conference, estonian design centre


Offf Barcelona

Millal: 24.-26. mai
Kus: Barcelona, Hispaania

Mis: Legendaarne kommunikatsioonifestival OFFF ühendab offline/online disainereid, mõtlejaid, helidisainereid, graafilisi disainereid, teoreetikuid, arendajaid, professionaale ja tudengeid.
Kes: Luke Hayman (Pentagram), James Victore, Blanc, Albert Omoss, Jeff Boddy (The Mill), 

Pilet: 145€



User Experience Lisbon

Millal: 22.-25. mai
Kus: Lissabon, Portugal

Mis: 4-päevane intensiivne konverents hõlmab nii inspireerivaid loenguid kui ka praktilisi töötubasid.
Kes: Dan Brown, Jess McCullin, Boon Sheridan jpt

Pilet: 295€-1395€

Inspirefest

Millal: 21.-22. juuni
Kus: Dublin, UK

Mis: Inspirefest on rahvusvaheline sündmus, mis on pühendatud tehnoloogia, teaduse, disaini ja kunstide kokkupuutepunktidele. Konverentsil saab kuulata inspireerivaid loenguid maailma juhtivatelt teadlastelt, ekspertidelt ja innovatsiooniliidritelt. 

Kes: Claire Lee, Dr Easkey Britton, Katie Burke (HubSpot), Niamh Given (Nest.vc) jpt. 

Pilet: Alates 95€